Zveřejnili jsme první díl našeho podcastu „V nájmu“: Podcast #1 – Rent Index a trendy v nájemním bydlení

31. 03. 2021

Představení nejzajímavějších novinek v nájemním bydlení v České republice. Nájemní bydlení se v Česku stává, po vzoru západu, rostoucím trendem. Pro mnohé je prvním krokem k osamostatnění a jeho role se bude s velkou pravděpodobností ještě více zvyšovat. Z tohoto důvodu, je potřeba sledovat různá pevná data týkající se nájemního bydlení skrze popularizační statistiky. Novinkou na trhu je nyní cenový Rent index od společnosti Deloitte, avšak v minulosti vznikly cenové indexy i pod křídly společnosti Trigema, Ministerstvo pro místní rozvoj nebo Magistrát hlavního města Prahy. Tyto indexy nám pomáhají znát cenové hladiny bytů v jednotlivých krajích a s nimi vyvíjející se trendy.

Hosty oficiálně prvního podcastu jsou Roman Frkous, metodik Asociace nájemního bydlení a Petr Hána, analytik rezidenčního trhu společnosti Deloitte.

Podcast si lze přehrát na:

Spotify

Apple Podcasts